CONDOR - Microfoons - Versie 4.0


De SE-550 heeft verschillende mogelijkheden voor het aansluiten van een microfoon.

«- «- Condor 3000 front microfoon


De bekendste microfoon is de zilveren peiker of bosch microfoon die veel bij de andere condor sets gebruikt wordt. De condor 3000 heeft aan de voorzijde ook een mogelijkheid om een microfoon aan te sluiten. Hier wordt meestal de zwart microfoon aangesloten die hier te zien is. Hiervoor is een speciale plug nodig (zie foto).

De rode knop werd bij de traxys modellen gebruikt om de verbinding te verbreken.

Er zijn twee verschillende zwarte microfoons in omloop. Nl. met en zonder ingebouwde versterker. Dit is alleen vast te stellen door de betreffende microfoon te openen en te kijken of er een printje aanwezig is.

Als er een microfoon met versterker wordt gebruikt op een Condor3000 waarvan de interne microfoon versterker is ingeschakeld weet je het wel. VEEL te harde en niet meer te regelen modulatie.

De interne versterker bevind zich in de "kop", achter de microfoon- en codeplug en is met een kleine modificatie te "omzeilen". Verbreek voorzichtig de printbaan onder de zwarte SMD weerstand 1500 (foto 2). en verbind de aangegeven print eilanden door (foto 2)
       
FOTO-1. Versterker ingeschakeld
       
FOTO-2. Versterker "omzeild"
Klik op de foto voor een grotere versie!


Links de microfoonplug die aan de voorzijde van de condor 3000 wordt aangesloten. Je kan beide microfoons tegelijk aansluiten en gebruiken. Als men de zender echter activeert staan beide microfoons "open".       
Hier nog een paar schemaatjes voor het aansluiten van de peyker microfoon.Hier zie je de bekende bosch of peiker microfoon zoals die op verschillende sets gebruikt wordt. Deze wordt aan de achterzijde van de slede aangesloten via een 5 DIN bajonet plug. Deze microfoon werkt op zowel de Condor16, Condor3000 en de standaard.

Het maakt niet uit welke microfoon je op de Condor3000 aansluit en als de condor 3000 in een andere condor slede wordt gebruikt werkt de dan aangesloten microfoon gewoon.

Kijk hier voor het schema van de Peiker microfoon.De Lohrman bediening.

Dit is een tafel toestel met een zwanenhals microfoon en ingebouwde speaker die op de bediening te regelen is.

Vanaf het toetsenbord kan een 5 TVO worden ingevoerd en met de R toets worden uitgezonden. De C toets is hierbij de correctie toets.
De bediening kan worden ingesteld op het uitzenden van de laatste 2 of 3 cijfers van een 5 TVO reeks.
De microfoon gevoeligheid is een beetje bij te stellen met de potmeter in de microfoon.
De Lohrman bevat geen compressor die in de kast iets bij te regelen is.
Het gaat om het correct instellen van de totale versterkers.


De W toets.
In de Lohrman bediening staat de letter W voor wekker t.b.v. de mobilofoonbediener.
Als de bediener op afstand was en er kwam een oproep werd hij met een wekker-signaal gewaarschuwd.
Als de 5TVO decoder print aanwezig is (herkenbaar aan een 16 pennen onder een spoel) Kun je een vast 5TVO Nummer inprogrammeren door de juiste verbindingen te maken op deze print.
Als de De W toets. geactiveerd (led brandt) is zal bij het ontvangen van het ingestelde 5 TVO nummer. De bediening een attentie signaal geven. De 1e toondecoder is A1 welke je verbind met het nummer van de toon, A2 is de 2e toon enz. 27652 Geeft de volgende verbindingen; A1 met 2, A2 met 7, A3 met 6, A4 met 5 en A5 weer met de 2.
Aansluiting Lohrmanbediening

Hier het schema om een Lorhmanbediening aan te sluiten op een Condor.
Het schema is bekeken vanaf de soldeerzijde van de 15D connector die je
in de lorhman (achterzijde linksboven) steekt.

Klik op het schema hier links voor een iets duidelijkere versie.
Met dank aan PE2APR voor de aansluitgegevens.
Terug naar de hoofdpagina.